Blandare

Blandare

Om våra blandare

När vi utvecklar blandare i Halmstad – Sverige, fokuserar vi på att skapa en produkt som håller i många år. Vi använder material av högsta kvalitet och komponenter som dessutom hjälper oss att spara vatten. Water Save, Cold Start och Eco Move är miljöeffektiva funktioner i våra blandare.

Läs mer om våra blandare här

Våra olika blandartyper för ditt badrum

Vi  har blandare för hela badrummet, ja till och med för köket eller tvättstugan. Välj mellan flera tvättställsblandare, kranar, duschblandare, badkarsblandare och termostatblandare i flera moderna designuttryck. Vi breddar nu vårt sortiment  med flera kranar med ny spetsig design i krom, svart och mässing. Till dessa finns matchande bottenventiler och överfyllnadsring. Våra olika blandartyper är perfekt formgivna för att passa våra badrumsmöbler, duschar och badkar.

Vanliga frågor - blandare

 • Vilken höjd på badkarsblandare rekommenderas?

  En rekommenderad höjd för badkarsblandare är 70-90cm från golv. Tänk på att säkerställa höjden på det badkar som ska användas innan ni bestämmer höjden för blandaren.

 • Hur byter man duschblandare?

  När man ska byta duschblandare är det viktigt att se vad det är för c-c mått på sin tidigare blandare och rören som finns i byggnaden. Det är antingen 150 eller 160. Många blandare erbjuder även excentrar som gör att du kan koppla på en CC 150 blandare trots att det är CC 160 mellan rören. Ta kontakt med en behörig VVS-installatör för att säkerställa att installationen sker korrekt. För att se hur du byter duschblandare, se instruktionsvideo här.

 • Vad är lyftventil på en blandare?

  En lyftventil till blandare innebär att det sitter ett reglage på blandaren som är kopplad till bottenventilen. När reglaget lyfts så öppnas bottenventilen och vice versa.

 • Varför är det dåligt flöde i vattenkranen?

  Vanligaste orsaken är smuts från vatten och ledningar i perlator eller insatsen, även vid nyinstallation. Perlatorn, den yttersta delen på kranen skruvas loss och sköljes rent då och då för att säkerställa jämnt flöde.

 • Varför droppar vattenkranen?

  Det kan bero på flera orsaker, ibland att blandaren kalkat igen och behöver rengöras, eller att insatsen behöver bytas. Du kan köpa insats till din Hafa-blandare som reservdel hos oss. Kontakta vår kundservice så hjälper de dig hitta korrekt del. För att se hur du byter insatsen, se instruktionsvideo här.

 • Hur sänker jag mina energikostnader hemma?

  Har du en kran eller duschblandare som står och droppar? Då ska du se till att laga eller byta ut blandaren direkt. I vårt sortiment hittar du vattenbesparande blandare märkta med Water Save. Vår blandare Hafa Bright har dessutom Cold Start, vilket innebär att det endast kommer kallvatten när du öppnar kranen rakt upp vilket bidrar till att minska mängden varmt vatten som används dagligen, vilket i sin tur gör att du kan spara energi för uppvärmning av ditt varmvatten.

 • Kan blandare från Hafa hjälpa mig spara vatten?

  Samtliga av våra tvättställsblandare är vattenbesparande, undantaget våra vattenfallsblandare. Våra tvättställsblandare har en vattenbesparande strålsamlare som blandare in luft i strålen. Det gör att strålen blir lika effektiv för att tvätta exempelvis händerna, men du förbrukar mindre vatten. Så oavsett vilken blandare du väljer från Hafa så kan du alltid känna dig trygg i ditt val.