Badkar

Badkar

Älskar du att bada – då kommer du hitta din favorit här. Välj mellan designade fristående badkar med raka eleganta linjer eller ett badkar med mer klassiska former.

Älskar du att bada – då kommer du hitta din favorit här. Välj mellan designade fristående badkar med raka eleganta linjer eller ett badkar med mer klassiska former.

Hafa erbjuder flera eleganta och ergonomiska badkar i olika utföranden och design, allt för att passa in i just ditt badrum. Våra badkar i serien Sun är tillverkade i sanitetsakryl och finns i både modellen Round och Square. Badkaren Original, Hampton och Queen är tillverkade i gjutmarmor som håller värmen länge.

För dig som älskar att bada

Att få sjunka ner i ett varmt bad är för många den bästa sortens avkoppling. Upplevelsen blir total i Hafas ergonomiska badkar, med bra baddjup och elegant design. Vatten har ansetts ha en hälsobringande effekt i tusentals år och därför brukar det heta att vatten är det bästa skönhetsmedlet - det är en av många bra anledningar att investera i ett badkar.

Vanliga frågor - badkar

 • Hur många liter rymmer ett badkar?

  Ett badkar kan rymma omkring 170-790 liter.

 • Hur långt är ett badkar?

  Ett badkar är oftast mellan 140-180cm långt.

 • Hur bygger man in ett badkar?

  För att bygga in ett badkar krävs ett badkar med avtagbara fronter. Det som är viktigt att tänka på är att det efter inbyggnad ska vara lätt att komma åt golvbrunnen och avloppssatsen om det behöver rensas.

 • Hur brett är ett badkar?

  Ett badkar är kan vara mellan 70-200cm brett.

 • Hur installerar man ett badkar?

  Ett badkar är enkelt att installera om du har ett badrum med en golvbrunn. Det som krävs är att montera avloppssatsen så att slangen kan gå ner mot avloppet. Tänk på att justera fötterna efter golvets fall. Om du ska installera ett massagebadkar krävs behörig elektriker eftersom det då ska kopplas in el.

 • Vad ska man tänka på när man ska köpa ett badkar?

  Det första man ska tänka på när man ska köpa ett badkar är placeringen av det. Ska det stå fristående eller ska det stå i ett hörn? Är det viktigt att det går att städa lätt under eller är det viktigare att det har en unik design? Välj mellan helgjutna badkar eller badkar med avtagbara fronter.

 • Vilka är fördelarna med nackdelar med inbyggnadsbadkar?

  Fördelarna är att du kan anpassa alla badkar helt efter din egen stil och renovering i badrummet, till exempel skräddarsy en trappa, en avskärmning eller avställningsyta. Det kan också bidra till mer frihet kring tillbehör så som blandare, duschvägg och belysning.

 • Vad bör jag tänka på när jag väljer inbyggnadsbadkar?

  Det är bra att bygga in karet på så sätt att man fortfarande kommer åt golvbrunnen om den behöver rensas.